31.07.2018 Τραγωδία χωρίς τέλος και αλληλεγγύη διαρκείας (upd)

Τραγωδία χωρίς τέλος και αλληλεγγύη διαρκείας (upd)

Πηγή:virus.com.gr

Μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή από φονικές φωτιές της Αττικής, την ώρα που φορείς και πολίτες συνεχίζουν να προσφέρουν βοήθεια με κάθε τρόπο.

Θύματα

Την Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή 62χρονος που ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ενώ το Σάββατο κατέληξε 42χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής το απόγευμα της Κυριακής, ανέρχεται σε 88 (σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση). Στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου νοσηλεύονται 43 ενήλικες εγκαυματίες εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» εξακολουθεί να νοσηλεύεται 1 παιδι σε καλή κατάσταση. 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ενω μένει να ταυτοποιηθούν άλλοι 28. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κυριακής επισήμως οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25…

Προσφορά και αλληλεγγύη

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέχρι στιγμής υλικό για τους πληγέντες έχουν αποστείλει ή αποστέλλουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Αργολίδας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Κορινθίας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Σερρών και το Συντονιστικό Όργανο των Συλλόγων της Κρήτης.

Η αποστολή βοήθειας συνεχίζεται ενώ μεγάλη ήταν η προσφορά των Κυπρίων Φαρμακοποιών, αλλά και η αλληλεγγύη των Τούρκων.

Την ίδια ώρα, η Kosmocar  προσφέρειαμεση και δωρεάν διάθεση αυτοκινήτων από την σε όσους καταστράφηκε το όχημά τους στις πυρκαγιές της Αττικής.

Συνολικά, θα διατεθούν 300 αυτοκίνητα στους κάτοικους ή επισκέπτες των πληγεισών περιοχών, για περίοδο δύο μηνών, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

H Kosmocar, αποκλειστικός εισαγωγέας των Volkswagen, Audi και Skoda στην Ελλάδα, θα διαθέσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα από τις αρχές Αυγούστου και για διάστημα δύο μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην τηλεφωνική γραμμή 210-9981131, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτήν την ενέργεια. Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-17.00.

Με σημαντικές δωρέες αποφάσισαν ενισχύσουν τις προσπάθειες αρωγής προς τους πληγέντες από τις φωτιές η L’Oréal Hellas και το Ίδρυμα L’Oréal. Έτσι, προσφέρουν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δωρεά ύψους 350 χιλιάδων ευρώ (100. 000 ευρώ από τη L’Oréal Hellas, η οποία συμπληρώνεται από μια επιπρόσθετη δωρεά ύψους 250,000 ευρώ από το Ίδρυμα L’Oréal).

Εν τω μεταξύ, δίκτυο ψυχολογικής υποστήριξης δημιουrγεί το Psychologynow και καταγράφει τους ψυχολόγους που βρίσκονται δίπλα στους πληγέντες, όχι μόνο την κρίσιμη στιγμή αλλά όποτε χρειαστούν. Πρόκειται για τους διαθέσιμους ψυχολόγους και ψυχολογικούς φορείς από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι παρέχουν εθελοντική ψυχολογική υποστήριξη ή αναζητούν εθελοντές ειδικούς για να στελεχώσουν ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης.