05.04.2019 Την Τρίτη στη Βουλή οι Διοικητές των ΥΠΕ

Την Τρίτη στη Βουλή οι Διοικητές των ΥΠΕ

 

Πηγή: virus.com.gr


Ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα οι 7 υποψήφιοι για τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Ποιοι θα είναι οι υποδιοικητές τους.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η ψευδής δήλωση του αρχικού προτεινόμενου διοικητή για την 3η ΥΠΕ, Γ.Τοπαλίδη, που οδήγησε και στην αντικατάσταση του από τον Π. Μπογιατζίδη, οι 7 «εκλεκτοί» της Αριστοτέλους για τις Διοικήσεις των ΥΠΕ αναμένεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, να παρουσιαστούν ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:  Ο νέος «εκλεκτός» της Αριστοτέλους για την 3η ΥΠΕ

Οι Π. Στάθης για την 1η ΥΠΕ, ο Χρ. Ροϊλός για τη 2η ΥΠΕ, ο Π. Μπογιατζίδης για την 3η ΥΠΕ, ο Δ. Τσαλικάκης για την 4η ΥΠΕ, ο Φ. Σερέτης για την 5η ΥΠΕ, ο Ι. Καρβέλης για την 6η ΥΠΕ και η μοναδική γυναίκα στην ομάδα η Ελένη Μπορμπουδάκη για την 7η ΥΠΕ θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την επικύρωση των διορισμών τους.

Με την επικύρωση του διορισμού, το Υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει και τους δύο υποδιοικητές για την κάθε ΥΠΕ. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φέρεται να έχει καταλήξει στα ονόματα των υποδιοικητών, χωρίς να τα αποκαλύπτει μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus,  όμως, στην 7η ΥΠΕ της Κρήτης επιλέχθηκαν δύο πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν την πρωτοβάθμια φροντίδα όσο και τη νοσοκομειακή. Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν οι δύο υποδιοικητές να είναι ο γιατρός του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής, Χάρης Λυδάκης και ο Χανιώτης Γενικός Ιατρός Δημήτρης Αγαπίου.