04.10.2019 Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Πηγή: healthweb.gr

της Νικολέτας Ντάμπου

Την δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα έχουν οι ασφαλισμένοι, σε περίπου δύο μήνες, μέσα από μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή .

Ραντεβού στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να κλείσουν οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά, αντί να περιμένουν στην ουρά. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που τρέχει ο ΕΟΠΥΥ και αφορά σε μία ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσα από την οποία θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να κλείσουν ραντεβού στα φαρμακεία του οργανισμού . 

Τα παραπάνω είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος στο 3ο Συνέδριο Υγείας της Ναυτεμπορικής με θέμα “Υγεία 2020: Στο κατώφλι μιας δεκαετίας ανάπτυξης” και στο οποίο χορηγός επικοινωνίας ήταν το healthweb. Ειδικότερα , τόνισε ότι ‘’ Αυτό το πρόγραμμα βασίζεται πάνω στον ασφαλιστικό φάκελο. Δηλαδή στην πληροφορία που έχει ο ΕΟΠΥΥ για κάθε ασφαλισμένο . ‘’ Ενώ, παρότρυνε τους παρευρισκόμενους που δεν έχουν πρόσβαση στον ασφαλιστικό τους φάκελο να το κάνουν , διευκρινίζοντας ο κ. Πλαγιανάκος ότι ‘’ Είναι σχετικά απλό , αποκτάτε πρόσβαση μέσα από το site του ΕΟΠΥΥ. Το μόνο δύσκολο είναι για τους γιατρούς αφού πρέπει να πιστοποιήσουν την φυσική τους παρουσία. Γιατί πρόκειται για ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα.’’, σημείωσε .

‘’Με αυτόν τον τρόπο βοηθάνε οι ασφαλισμένοι τον ΕΟΠΥΥ στην μείωση της σπατάλης και της απάτης.’’ , είπε κλείνοντας ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ .