08.01.2019 Αιτήσεις από τα φαρμακεία της γειτονιάς για τα ΦΥΚ

Αιτήσεις από τα φαρμακεία της γειτονιάς για τα ΦΥΚ

Πηγή:virus.com.gr

Πρόσκληση απευθύνει ο ΕΟΠΥΥ στα συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πλαίσιο της διαδικασίας διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στην εν λόγω διαδικασία αμέσως μετά την περίοδο των εορτών, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να  συμπληρώσουν σχετική φόρμα.

Ο οργανισμός θα προβεί σε περαιτέρω τεχνικές οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης αλλά και για το σύνολο της διαδικασίας, την προσεχή Τρίτη 7 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.

Οι διευκρινίσεις θα δοθούν να γίνει κατανοητή η διαδικασία για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών φαρμακείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην διαδικασία.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί σε 10 εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η διοίκησης του ΕΟΠΥΥ  επιδιώκουν την μγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ιδιωτικών φαρμακείων, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ασφαλισμένων σε περισσότερα φαρμακεία για την προμήθεια των ΦΥΚ.